Zevende editie

11-13 november 2022

Wie organiseert het:

De organisatie van het weekend is in handen van Durk Geertsma en Sjoukje Lei uit Julianadorp. Durk is zelf koordirigent, maar voor dit weekend wordt altijd een gastdirigent gevraagd. Het eerste jaar was dat Meindert Bosklopper uit Drachten, het tweede jaar Mathieu Vulto uit Den Burg, in 2014 had Akke Bosma uit Sneek de leiding. In 2016 Rohan Poldervaart uit Utrecht, in 2017 Hans Kaldeway uit Groningen en in 2018 Juliette Dumoré uit Gorssel. De dirigent voor 2022 is - voor de tweede keer - Rohan Poldervaart.

 

Rohan Poldervaart voltooide in 2019 zijn master en post-master als 'innovative choirleader' aan de Royal Academy in Aalborg (Denemarken). Citaat: 'Innovative Choir Leading' staat voor acappellazang, vocale (groeps)improvisatie, cirkelsongs en de methodologie om te streven naar het hoogste artistieke niveau.
Rohan coacht en traint docenten en dirigenten in België, Duitsland, Denemarken, Finland en sinds een aantal jaren ook in China. In november won hij met vocalgroup The BasZment de overall prijs op het BALK-topfestival in Rotterdam. Hij doceert aan het HKU Conservatorium (Gospel minor), Codarts (Vocal Leadership) Rotterdam en ArtEZ Zwolle (Koorleiding). En komt dus nu voor de tweede keer naar Ameland! (Foto: Jelmer de Haas)

Durk Geertsma (28-03-1959) woont in Julianadorp, is journalist en koordirigent. Hij zong bij vocalgroup Close-Up in Alkmaar onder leiding van Johan Rooze. Hij volgde workshops bij Ward Swingle en Jonathan Rathbone, respectievelijk oprichter en artistiek leider van de Swingle Singers. In 2002 richtte Durk zijn eigen vocalgroup op en volgde hij met succes de meerjarige dirigentenopleiding bij de Kunstfactor in Utrecht. Sinds die tijd heeft Durk diverse koren geleid en staat hij momenteel voor de vrouwengroep Eigenwijz in Julianadorp. Als actief zanger deed hij in Den Helder mee aan de vertolking van de Mattheus Passion (Bach) en de Messa di Gloria (Puccini)  in het projectkoor Voci onder leiding van Paul Sanders. Hij zingt bariton bij vocaal ensemble, Brutaal Vocaal in Bergen. 

In 2015 werd onder de naam 'Wad 'n noten' met Sjoukje, Ben en Eveline de Haan, Philip en Edith Waardijk een muzikale zeiltocht langs de Waddeneilanden georganiseerd. In 2017 en 2018 volgde hij de Inspiration Course van de opleiding Vocal Leadership met docenten Merel Martens, Tijs Krammer, Rohan Poldervaart, Marlou Vriens, Jesper Holm en Peder Karlsson.

Durk is tevens vrijwilliger van groepsaccommodatie Blierherne.

Locatie

Waar is het?

In groepsaccommodatie Blierherne bij Nes op Ameland. Een in 2010 gebouwde locatie. Je slaapt met minimaal drie personen op 4-persoons kamers of op een van de twee slaapzalen.  Bekijk de accommodatie op www.blierherne.nl

Hoeveel deelnemers?

Hoeveel mensen kunnen er meedoen?

Minimaal 24, maximaal 32 deelnemers, verdeeld over de acht stemgroepen:  sopraan 1, mezzo sopraan, alt 1 en 2, tenor 1 en 2, bariton, bas. De ideale verdeling is vier zangers per stemgroep.

Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, wordt gekeken naar de kwaliteiten en de ervaring. Bovendien willen we elk jaar een aantal nieuwe aanmelders toelaten.

Mogelijk wordt het aantal deelnemers beperkt in verband met de coronapandemie. We hanteren qua regelgeving het overheidsbeleid.